Kirurgiske kosmetiske inngrep er blitt mye mer alminnelig enn tidligere. Man ser flere menn som nå snakker ut om at de blant annet ønsker liposkulptur for å få has på vanskelig fett. Både kvinner og menn har såkalte problemområder på kroppen som trening ikke får has på.

Dette problemfettet som man ikke klarer å få bort med hverken trening eller slanking, kan være avhengig av hormoner eller gener. Fjernes disse problematiske fettansamlingene med liposkulptur oppnår man faktisk et varig resultat.

Resultatet og effekten forblir varig fordi kroppen ikke produserer nye fettceller. Lever man et usunt liv kan man fortsatt få økte fettansamlinger andre steder på kroppen, men ikke der man fjernet fettet.

Hvilke problemområder har menn?

Gynekomasti som er liposkulptur av bryster er nok det mest vanlige inngrepet. Ofte så fjerner man samtidig kjertelvev. Dette gir ofte gode resultater med god effekt og lite arr i etterkant.

I tillegg til brystet har ofte menn mange av de samme problemområdene som kvinnene. Magen, dobbelthake, midjen for å nevne noen. Når menn kommer i den situasjonen at de har fått den såkalte «ølmagen», vil noen sjekke muligheten for å fjerne denne eller mye av magen.

Ølmagen

De aller fleste menn som opplever at de har fått en bulende ølmage ønsker denne vekk. Vi vet også at dette magefettet kan medføre økt fare for alvorlige sykdommer. Risikoen økes for diabetes og hjerte- og kar sykdommer, i tillegg til muligheten for utvikling av kreft.

figurforming og fettusing

Hadde det vært så enkelt at man kirurgisk kunne fjerne alt dette fettet så hadde jo det vært strålende for veldig mange. Dessverre så er det sånn at det fettet som får magen til å bule ut, ikke lar seg fjerne.

Fett under muskulaturen kan ikke fjernes ved kirurgi eller fettsuging og det er dette farlige fettet nærmest tarmene, som gjør at magen får denne formen. Ved trening og kosthold kan man derimot få dette fettet vekk, og da kan man oppsøke kirurg og klinikker for å utføre liposkulptur på fettet over musklene.

Resultatet er varig, men man må fortsette med en sunn livsstil fordi gjenværende fettceller under musklene kan bli større. Siden det er de som gjør at man får den karakteristiske ølmagen, vil levemåten etter inngrepet avgjøre det langvarige resultatet.

Effektivt inngrep hos menn

Huden over problemområdet har mye å si for om resultatet blir bra av liposkulptur og fettsuging. Elastisk hud gir som regel et fint resultat. På den måten har menn fordelen med at deres hud opprettholder sin elastiske egenskap ved aldring lengre og bedre enn kvinner. Liposkulptur hos menn regnes som oftest som svært effektivt nettopp på grunn av hudens egenskap som også er med på å gjøre helningsprosessen raskere.

Siden liposkulptur og fettsuging er en form for figurforming gjøres gjerne flere inngrep i kombinasjon og samtidig. Fettsuging gjøres for eksempel ofte samtidig som overflødig hud fjernes.

Andre mindre kjente inngrep for menn

I utlandet er det mer vanlig å forme kroppsdeler for å få frem muskler og illusjonen av muskler. Kirurger har utviklet visse metoder for å skape alt fra «vaskebrett» på magen til markerte benmuskler.

fettsuging liposkulptur

Man anbefales å ta en konsultasjonstime hos norske spesialister før man hopper på et fly til utenlandske klinikker som lover gull og grønne skoger.

Eksempler på mindre kjente inngrep er:

  • Implantater i leggene for å få såkalte muskuløse fotballegger. Dette er egentlig en opersjon som ble utviklet for å erstatte muskelsvinn hos pasienter etter ulykker eller polio.
  • Lik teknikk som i leggene, ble det utviklet metoder med bruk av implantater i brystet for menn med syndromet Poland. I dag er det enkelte som får dette gjort for å få et kraftigere og mer muskuløst utseende på brystet uten trening.

Kilder:

Tags: