Apotek på nett er et meget praktisk tilbud for alle som har behov for legemidler med eller uten resept. Hvis man forholder seg til fysiske apoteker, så må man komme seg til apoteket for å få tak i det man trenger av medisiner, i tillegg til at man må rekke dit mens de ennå har åpent. Når du kommer frem, er det ikke sikkert at de har det du trenger, eller de har ikke mottatt din elektroniske resept. Langtidssyke som bruker mye medisin, må forholde seg til disse problemstillingene hver dag. Uansett om de har en dårlig dag på grunn av sykdommen, så må de komme seg til apoteket når de er tomme for medisiner. Med online apoteker trenger de ikke tenke på det. Da må man bare bestille nye medisiner slik at man har dem før de medisinene man har går tomme.

Hvilke fordeler har man med apotek på nett?

Det er mange fordeler med apotek på nett. I første omgang så har du de samme fordelene som du har med andre nettbutikker i forhold til fysiske butikker. Du kan handle i fred og ro i din egen stue og du kan gjøre det akkurat når du vil. Du behøver ikke en gang å starte opp en PC, men kan gjøre det du trenger ved hjelp av en mobiltelefon. I tillegg slipper du køer når du skal ha reseptbelagte medisiner. I Norge er man vokst opp med at det alltid er køer i reseptdisken på apotekene. På nett er det ingen kø. Du får medisinen levert hjem straks de har pakket dem klar for deg uten at du må bruke lang tid for å vente på at de pakker dem for deg på et fysisk apotek. I tillegg så er det en faktor som er og blir feil på fysiske apoteker. Når man er syk og trenger medisiner, så må man sitte i kø sammen. I tillegg til faren for smitte med mange andre med både smittsomme og ikke smittsomme sykdommer, så er man gjerne ikke i form når man trenger medisiner, spesielt ikke om man akkurat kommer fra legen eller legevakten.

Apotek på nett

Langtidssykes medisinbehov

Langtidssyke har ofte et større behov for medisiner enn andre. Når sykdommen krever at du hele tiden må forholde deg til forskjellige medisiner, så må du stadig innom apoteket for å kjøpe flere. I tillegg til at langtidssyke ofte har et større forbruk av medisiner, så har mange også begrensninger for hvor mye de kan bevege seg. Turen til apoteket kan derfor bli helt uoverkommelig for mange. Ved hjelp av apoteker på nett og e-resepter, så kan de som trenger det få levert medisinene rett hjem.

E-resept

E-resepter gir langtidssyke og andre mulighet til å få resepter elektronisk, i stedet for at de må forholde seg til resepter som ikke er lesbare av andre enn de som skal pakke dem på apoteket. E-resepter åpner for nye muligheter som at man også kan benytte dem online. Mulighetene for å få tak i det man trenger online er i dag blitt store med at man også har fått muligheter for å signere elektronisk.

Tags: