Vi kan ha nytte av en personlig trener i mange situasjoner. I de fleste former for trening på alle nivåer trenger vi hint og veiledning i en eller annen form for å utvikle oss videre. Når vi på egenhånd når et mål vi har trent mot, er det ofte at vi vil oppdage at det er vanskelig å utvikle seg videre med å fortsette å trene på samme måte som vi til nå har gjort.

Personlig trener hjelper deg i form

Personlig trener for å komme i gang

Der flest benytter seg av en personlig trener er når man først starter og bare trenger noen til å fortelle oss hva vi må gjøre for å bygge et grunnlag for muskulaturen slik at vi kan trene uten å risikere å skade oss. Når vi da, for eksempel, har valgt å begynne å trene ved hjelp av et treningssenter, kan det være veldig praktisk å få hjelp til å sette opp et opplegg for å komme i gang. Når vi er blitt vant med dette opplegget, kan vi klare oss selv til vi føler at vi stagnerer, og kan da igjen ha nytte av råd fra en personlig trener.

Personlig trener for kroppsbygging

Når vi starter på et treningssenter fordi vi ønsker å drive med kroppsbygning, er det ekstra viktig å få råd fra en personlig trener når vi går i gang. Det er mange måter vi kan skade oss på hvis vi trener feil når vi bygger muskler. Måten vi øker muskelstyrken og muskelmassen på, er ved å presse musklene til maksgrensen i løpet av hver treningsøkt, og gjør vi ikke det riktig, kan det bli for høy belastning enten på muskler, sener eller på rygg, nakke eller knær. Men med riktig hjelp, kommer du greit videre uten å pådra deg skader mens du forsøker å trene opp styrke og muskelmasse.

Spesielt når man trener rygg og bein kan man få skader om man trener feil. Ved å benytte en personlig trener kan du sikre at du lærer de riktige teknikkene for å trene tunge løft, som igjen gjør at du kan fortsette å trene og utvikle øvelsene.

Kondisjonstrening med personlig trener

Kondisjonstrening er også en treningsform hvor ikke alle vet nøyaktig hvordan de trener for å videreutvikle kondisjonen. Ikke alle aerobiske øvelser jobber direkte mot å bedre kondisjon. En personlig trener kan gi deg en treningsplan for å variere treningen riktig i forhold til denne typen utvikling. Med litt hint for å guide deg i riktig retning oppnår du lettest å finne akkurat de øvelsene som faktisk hjelper deg med det du ønsker å trene. Om du forsøker å bedre kondisjonen bare ved å dra ut på samme joggeturen hver dag, vil du raskt oppdage at du når et nivå forbedring, men at du raskt merker at du ikke får den videre fremgangen du ønsker uten å tilpasse treningen til hva du ønsker å oppnå.

Motivasjon med personlig trener

Det er enklest å motivere seg til å trene og gjøre den innsatsen som er nødvendig om man har noen å trene sammen med. Ofte trener man alene, og da kan du få økt motivasjon med personlig trener å trene sammen med. Selv om du ikke egentlig trenger direkte retningslinjer, kan det hjelpe på motivasjonen å trene sammen og ha noen å spørre om detaljer du lurer på underveis.

Det er mange situasjoner hvor man kan ha nytte av å benytte en personlig trener. Om man er nybegynner eller om man ønsker å avansere, så kan det være gode råd å hente fra en personlig trener.

Tags: